Çanakkale'de zeytin üreticilerine, İyi Tarım ve Organik Tarım Uygulamaları kapsamında bordo bulamacı desteği sağlandı. Destek kapsamında 68 üreticiye 2,5 tondan fazla bordo bulamacı teslim edildi. Bordo bulamacı desteği; Ezine, Bayramiç, Ayvacık ve Merkez ilçede yapıldı. İyi Tarım Uygulamaları Projesi çerçevesinde gerçekleştirilen destekleme programında, Bayramiç ilçesinde 25 iyi tarım zeytin üreticisine bin 30 kilogram, bordo bulamacı teslim edildi. Ezine, Ayvacık ve Merkez ilçelerindeki dağıtımlardan ise 43 organik zeytin üreticisi faydalandı. Çiftçilere bin 550 kilogramlık bordo bulamacı verildi.
İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün DEMİRHAN, “Birlikteliğiniz örnek teşkil edecek, diğer köylere de model gösterilecek bir dayanışma örneği. Lütfen bu birlikteliği kaybetmeyin” dedi.
Üreticilerin her zaman destekleneceğinin altını çizen DEMİRHAN, “Üreticilerimiz bizi ne zaman davet ederse teşkilatımızla beraber emrinizdeyiz. Üretimi ve üreticiyi destekliyoruz. Üreticilerimiz bizim için çok değerli” ifadelerini kullandı. İl Tarım ve Orman Müdürü DEMİRHAN, doğaya saygılı ve sürdürülebilir üretimi esas alan tarımsal faaliyetlere yönelik desteklerin devam edeceğini belirterek, “Bu tür projelerle hep sizin yanınızda olmaya ve üretimi artırmaya çalışacağız. Bazı sıkıntılarınız olduğunu biliyoruz, ancak bunların geçici olacağını umuyoruz. Bu sıkıntıların aşılması için alanda yanınızdayız” şeklinde konuştu.